Followers

Friday, March 8, 2013

Biasa-biasa saja.

Dia tidak sekaya kamu,
Dia tidak semanis kamu,
Dia tidak sebaik kamu,
Dia tidak sematang kamu,
Dia tidak sebagus kamu,

tapi dia..

dia menceriakan hidupku..
Dia biasa-biasa saja.

 Siapa diriku,  ku cari yg biasa-biasa saja =)

Terima kasih kerna dia ada disisiku..sentiasa.


p/s : hurm. hehe. malu :)

Thursday, July 19, 2012

Ak suka dia.

Aku Suka Dia.
Pe jadah ak wat entry mcm ni.
i love dis song so much.
suara Ainan Tasneem ni pun best.
ak dgr kat hot fm dlu n i think suara dia triple more better than najwa latif..haha

mengenai tajuk Aku suka dia plak.
ya ak suka dia..
tp bukan sume bnda kite nak kite dpt kan?
ak mndoakn yg terbaek utk warga2 sekeliling2 ku..=)



P.S : Hati ku rasa sesuatu.

Tuesday, July 17, 2012

kueh raye plg senang: cara2 mmbuat chocolate milk almond.


assalamualaikum tuan2 dan puan2 yg ku kasihi sekalian.
hehe.arini chef huda akn mmberitahu cara2 mbuat kuey raya.
ak ni bakat memasak tu terlebih hebat so ak just tnjuk cara2 mmbuat kuey yg plg simple.
HAHA.sbb hebat sgt la,ak mmpu wat kuey ni je. haha!

puasa pun belom tapi ku ngan gagah nye
sudah buat kuey raya,biauuuu la..
hihihi..
ok bahan22 nye adalah..

1)almond cincang tu
2)coklat masak beryl -->ak prefer chocolate milk,manis skit..kalu dark coklat rase pahit
3)paper cup

STEP 1 :
masak almond tu dpt oven.. dlm 10minit kot..
ak men sedap2 gase je masak..
agak2 da kuning2 sikit tu..ok la..rase la rangup ke x ok.
ak gune around 200 darjah celciusss
sebelum masak
selepas masak.. winkkk**
STEP 2 :
Boiler kan chocolate kamuu ye..
kasi cair


STEP 3 :
Tuang coklat kamu yg da cair tu dalam almond yg da masak tadi.
pastu kite gaul2 kan hingga sebati...cewaaaahh


 

STEP 4 :
gune sudu dan masukkan dalam paper cup...
jeng jeng jenggg..




haaaaaaaaaaaaa..pastu hang biar kn kuey hang smpai coklatnye keras..
nak cepat letak dlm peti air..hehe..dan SIAPPPP....!
SENANG GILE KANNN?

SEDAPPPP..
SELAMAT MENCUBE..